Munkahely-látogatás

Helyzetkép

A munkahely-látogatási programelemünk arra a szükségletre reagál, hogy az általános iskolás és középiskolás végzős diákoknak dönteniük kell arról, hogy milyen pálya érdekli őket, illetve mely iskolában szeretnék továbbfolytatni a tanulmányaikat.
Ugyanakkor a Munkaügyi Kirendeltség adatai alapján egy meghatározott munkaerő-piaci helyzet jellemzi a Kistérséget. Ezen helyzet ismeretében lehet objektív alapon reagálni a különböző szakmák kiválasztása során. Ezekre a meglévő szükségletekre érdemes a pályaválasztás, szakmaválasztás előtt álló gyerekek figyelmét felhívni.

Célcsoport

A végzős tanulók.
Általános iskolások: 133 fő
Középiskolások: 14 fő

Cél

Az a célunk, hogy megteremtsük a feltételét annak, hogy a diákok konkrét munkahelyeket lássanak. Ennek mentén láthatják, érzékszerveikkel megtapasztalhatják egy-egy munkahelyen a munkafolyamatokat. A különböző munkahelyeken megjelenve, a diákok megismerkednek egy adott szakma, foglalkozás gyakorlati megvalósulásával. Ezek a tapasztalatok nem pótolhatóak pl. filmek, dvd nézésével. Ezek a tapasztalatok elősegítik a döntéseket. (Igen-nem döntés jelentősége) A munkahely-látogatások során a foglalkoztatók elmondhatják, miért érdemes az adott szakmát, munkahelyet választani, mi várható a jövőben.

Tevékenység

A Munkaügyi Központ helyi kirendeltség-vezetőjével egyeztettünk a potenciális munkahelyekkel kapcsolatban.
Felvettük a kapcsolatot a kistérség több munkaadójával, és konkretizáltuk velük az időpontot és a munkahelyet meglátogató tanulók létszámát.
Az iskolai szociális munkás kollégáink segítségével összegyűjtöttük a tanulók igényét, hogy ki milyen munkahelyet szeretne meglátogatni.
Felvettük a kapcsolatot a települési önkormányzatokkal, akik segítséget nyújtottak a tanulók beutazásához.
8 településről, 9 iskolából 112 fő tanuló meglátogatott 8 munkahelyet.

Eredmények

Ismerve a Kistérség foglakoztatási helyzetét, a munkalehetőségeket, a munkáltatói igényeket, tudatosan irányítani és ösztönözni szeretnénk a gyerekeket az adott szakma, munkahely megválasztására. Ezen célt elértük, amit a munkahely-látogatásokon részt vett diákok létszáma igazol.
Ha megfelelő helyzetelemzéssel rendelkezünk, és munkánk sikeres, a hátrányos helyzetű Kistérségünk népességmegtartó ereje növekedhet, csökkenthető az elvándorlók száma.
A megvalósításokhoz központi intézkedések, ösztönző feltételek szükségesek. Pályázati lehetőségek, térségi sajátosságok figyelembe vétele is nagyon fontos tényező.